tiistai 29. syyskuuta 2009

Syysromahduksen alku?

Tästäkö se lähtee? Nimittäin osakekurssien syysromahdus, jota moni on povaillut/odotellut pitkään. Viime päivinä markkinat ovat heiluneet hermostuneesti, ja tänään julkaistussa USAn kuluttajaluottamusindeksissä tuli odotuksia heikompi tulos (http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/article332556.ece).

Jos lasku jostain alkaa, niin tämä voisi olla sellainen hetki.

Jos syysdippi alkaa nyt, tein sen virheen että ostin Global Clean Energy ETF:ää suurin piirtein paikallisilta kurssihuipuilta reilu viikko sitten. Kymmenien vuosien sijoitushorisontilla tämä ei tietysti haittaa, mutta näin lyhyen ajan perspektiivillä tietysti asia mietityttää. :)

Toisaalta syyspudotus voi olla mahdollisuus sijoittajalle, jolla on vielä varoja kiinnittämättä arvopapereihin. Itselläni tällaisia varoja on n. kahden sopivan kokoisen ostoerän verran, joten odotan "toiveikkaana" markkinoiden väliaikaista pudotusta. Erityisen kiinnostuksen kohteena on kehittyvät markkinat, joita salkustani ei vielä löydy. Näistä ajatuksissa on sekä yleisempi ainakin BRIC-maat sisältävä ETF ja ns. "frontier markets" ETF, joka sisältää vieläkin kehittymättömämpiä markkinoita (esim. Egypti, Etelä-Afrikka, Nigeria).

Jos jollain on ehdotuksia hyvistä ETF:stä, jotka sijoittavat yllä mainittuihin kategorioihin, niin ehdotukset otan mielelläni vastaan! Erityisesti osingot uudelleensijoittavat ETF:t kiinnostavat.

Lisäksi seuraan Talvivaaran osaketta, jota en listaushetken lähistöllä tullut hankkineeksi. Jos kurssi putoaa sopivalle tasolla, harkitsen ostoa.

2 kommenttia:

  1. Afrikkaan löytyy AFK, mutta siinä on omat huonot puolensa: http://gicharts.blogspot.com/2009/09/africa-etf-afk.html

    BRIC ETF:iä löytyy omaan makuun useampia.

    VastaaPoista
  2. Rikastuin tämän ohjelmoidun hakkeroidun pankkiautomaatin kanssa
    Yliopiston valmistumisen jälkeen ei ollut työpaikkoja, joten päätin aloittaa pienyrityksen, mutta rahaa ei ollut tarpeeksi. Lopetin yrityksen, siitä tuli minulle erittäin vaikeaa, koska olin vanhempieni ja vanhempieni ainoa lapsi. He ovat molemmat vanhoja, he uskovat päivittäiseen ruokavaliooni. Eräänä päivänä Internetissä surffaillessa sain viestin siitä, kuinka tämä UUSI VAIHTETTU ATM -KORTTI voi hakata pankkiautomaatin ja nostaa suuren summan rahaa, joten otin sinuun yhteyttä sähköpostitse. Yllätyksekseni sain kortin muutama päivä sen jälkeen, kun olin maksanut kortista pienen maksun. Tämä tyhjä pankkikortti on hämmästyttävä ja kaunis tuote. En koskaan uskoisi, että kaikki asiat, jotka minulla on tänään, voidaan hankkia tällä suurella ilolla sydämessäni, joten tuon hyviä uutisia ... Elämä on positiivista ja kärsivällistä, uskoen, että suuret asiat ovat mahdollisia ja voivat tapahtua muutamassa sekunnissa. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD muutti elämäni ... Luojan kiitos voit lähettää sähköpostia VIA: lla (brainhackers@aol.com)

    VastaaPoista